Потписани уговори о стипендирању са новим стипендистима

Министар науке и технологије у Влади Републике Српске и предсједник Фонда др Милан Јелић, проф. др Јасмин Комић примио је у сриједу, у 11.00 часова, у Mинистарству науке и технологије, студенте II и III циклуса високог образовања, стипендисте Фонда др Милан Јелић.

Седам студената другог и пет студената трећег циклуса студија из цијеле Републике Српске добило је стипендију Фонда др Милан Јелић у виду једнократне помоћи у износу од 10.000 КМ за докторске студије и 5.000 марака за магистарске студије.

„Наше је искрено настојање да помогнемо овим младим људима и искрено се надам да ће они оправдати наше повјерење“, рекао је Комић на свечаности потписивања уговора о стипендирању.

Министар Комић је навео да је ове године Фонд др Милан Јелић стипендирао укупно 25 студената другог и трећег циклуса студија и најавио да би наредни конкурс и за ове, али и за студенте првог циклуса требало да буде расписан у децембру.

„Обавеза ових младих људи је да по завршетку стипендирања двије године раде у Српској, а оних који нису запослени да проведу 12 мјесеци на бироу за запошљавање. Фонд и ресорно министарство раде и на томе да се овим младим људима помогне и приликом запошљавања“, нагласио је министар Јасмин Комић.

Из Фонда др Милан Јелић, некадашње истоимене фондације, до сада је стипендирано више од 800 студената из цијеле Републике Српске, а основни услов за добијање стипендије на сва три циклуса студија је успјех постигнут у школовању.

 

Фонд др Милан Јелић,

Министарство науке и технологије,

08.09.2011.