Округли сто на тему: „Студирати у Великој Британији“

Фонд „Др Милан Јелић“ организује сутра, 19.11.2011. године, у 10 часова, округли сто на тему „Студирати у Великој Британији“ којем ће присуствовати и шеф фондације „British Scholarship Trust-a“ Celie Hawkesworth.

Британска фондација „British Scholarship Trust“, нуди до пет стипендија студентима II циклуса високог образовања из Босне и Херцеговине сваке године. Стипендије, у трајању од 1 до 4 мјесеца, намијењене су истраживањима из свих области на универзитетима у Великој Британији.
На округлом столу, Celiа Hawkesworth презентоваће моделе студирања у Великој Британији те стипендијски програм Фондације коју представља.
Округли сто окупиће представнике релевантних студентских организација, одјељења за међународну сарадњу универзитета у Републици Српској те сипендисте Фонда „Др Милан Јелић“ потенцијалне кориснике овог стипендијског програма.
Биће то прилика да се студенти Универзитета у Бањој Луци и Универзитета у Источном Сарајеву, преко својих представника, упознају са системом школовања у Великој Британији, стипендијским програмима те да подијеле своја искуства код аплицирања за међународне програме научног усавршавања.

Почетак округлог стола предвиђен је у 10.00 часова у просторијама Министарства науке и технологије.
Изјаве за новинаре предвиђене су пред почетак округлог стола.
Сниматељима и фоторепортерима биће омогућено снимање.