Потписани уговори са стипендистима I циклуса студија, генерација 2011/2012.

Министар науке и технологије Републике Српске и предсједник Фонда „Др Милан Јелић“, проф. др Јасмин Комић данас је, заједно са 108 студената првог циклуса високог образовања на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и универзитетима у иностранству, потписао уговоре о стипендирању Фонда „Др Милан Јелић“.

Студентима на универзитетима у Републици Српској и Босни и Херцеговини у школској 2011/2012. години додијељена је 71 стипендија, односно за студенте на универзитетима у иностранству 37 стипендија. Мјесечни износ стипендија, у деветомјесечном периоду, редовним студентима првог циклуса на универзитетима у Српској и БиХ износи 400 КМ, а за студенте у иностранству 800 КМ. Овогодишњи фонд стипендија првог циклуса износи 529.000 КМ

Према ријечима министра Комића, у сљедећем периоду велика пажња биће посвећена квалитетном запошљавању стипендиста Фонда „Др Милан Јелић“.

„Кроз сарадњу са Заводом за запошљавање Републике Српске те другим организацијама и агенцијама, које се баве запошљавањем радићемо на повезивању преференција стипендиста у погледу запошљавања и најбољих компанија у Републици Српској, које имају потребу за висококвалитетним кадром. Наш циљ је да задржимо стипендисте у Српској и обезбиједимо да они заиста постану покретачи и носиоци будућег привредног и научног развоја Републике Српске“, истакао је Комић.

На свечаности потписивања уговора са овогодишњим стипендистима представљена је и алумни-мрежа, односно online платформа на којој ће бити доступни подаци и бившим и садашњим стипендистима Фонда „Др Милан Јелић“, а посредством које ће они међусобно моћи да комуницирају те размјењују знања и искуства.

Из Фонда „Др Милан Јелић“ до сада је стипендирано укупно 952 студената првог циклуса високог образовања, од којих је 795 из Српске и БиХ те 157 студената са универзитета у иностранству.