Потписани уговори са стипендистима II и III циклуса студија

Министар науке и технологије Републике Српске и предсједник Фонда „Др Милан Јелић“ , проф. др Јасмин Комић, потписао је у уторак, 27.03.2012. године, уговоре о стипендирању са 13 редовних студената II и III циклуса високог образовања на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и универзитетима у иностранству.

Редовним студентима другог циклуса студија додијељено је осам стипендија у износу од по 5.000 КМ, редовним студентима трећег циклуса пет стипендија у износу од по 10.000 КМ, а укупно је за ове намјене издвојено 90.000 КМ.

Кроз идеју о додјељивању престижних стипендија „Др Милан Јелић“ до сада је стипендирано укупно 94 студента II и III циклуса високог образовања на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и на универзитетима у иностранству.

„Приликом додјељивања стипендија руководимо се првенствено критеријумом успјеха на студијима али и учешћа у научно-истраживачком раду тако да настојимо изаберемо стварно најбоље уз максимум коректности и транспарентности“, истакао је министар Јасмин Комић новинарима након свечаности потписивања.