Мирослав Поповић иде на Беркли

Бањолучанин Мирослав Поповић од августа ће, уз подршку Министарства науке и технологије Републике Српске, похађати докторске студије из области физике на престижном Универзитету Беркли у Калифорнији.

Министар науке и технологије Републике Српске, проф. др Јасмин Комић, примио је данас Мирослава Поповића те са њим поразговарао о подршци министарства и условима студирања на једном од пет најпрестижнијих универзитета у свијету.

„Наши програмски циљеви и задаци иду у правцу програмских активности, које требају да омогуће да наши најбољи студенти, другог и трећег циклуса, могу да студирају на високорангираним свјетски познатим универзитетима. Циљ нам је да остваримо најквалитетнији трансфер знања и мостове сарадње, јер је знање један од најважнијих стратешких развојних праваца Републике Српске. С друге стране, то је изузетна прилика да најперспективнији дио нашег друштва – млади талентовани људи представе Републику Српску у најбољем могућем свјетлу и да буду њени својеврсни амбасадори у мисији отворености и спремности за сарадњу“, истакао је министар Комић.

Мирослав Поповић завршиио је Хемијски факултет у Београду (Истраживачки одсјек, просјек 9,43), Физички факултет у Београду (одсјек Теоријска и експериментална физика, просјек 9,23), мастер студије на Православном богословском факултету у Београду (просјек 9,50), а тренутно је трећа година докторског студија из области физике у Београду (просјек 9,75)

„Подршка министарства науке и технологије Републике Српске итекако ми значи и додатни је мотив да на Берклију дам све од себе и будем међу бољима“, истакао је Поповић.