Фонд др Милан Јелић партнер II Сајма пракси и стипендија

Фонд др Милан Јелић учествовао је као излагач и партнер на II сајму пракси и стипендија.  II Сајам пракси и стипендија одржан је 28.05.2012. године у Дому омладине у Бањој Луци.

Циљ ове једнодневне, образовно-изложбене манифестације био је пружити информације о различитим видовима неформалног образовања који се нуде у нашем окружењу те стипендијским програмима који су доступни у БиХ, а један од главних аспеката Сајма је пружање пракси за студенте.

На сајму је излагало преко двадесет излагача међу којима су биле компаније и послодавци који су понудили праксе различитим профилима студената, организације, амбасаде и фондације које су презентовале стипендијске програме за студенте у БиХ, те организације и школе које нуде различите програме неформалног образовања (курсеви страних језика, курсеви рачунара и сл.).

Тим поводом савјетница министра науке и технологије Жељана Јовичић се, у име Министарства науке и технологије Републике Српске и Фонда др Милан Јеличћ, обратила присутнима истакавши да би било веома корисно на једно мјесто скупити податке о свим доступним стипендијама за младе из Републике Српске, те да Министарство науке и технологије може преузети ту обавезу.

Поред Фонда др Милан Јелић стипендијске програме понудила је и њемачка ДААД фондација, Амбасада Чешке Републике, Фондација „Конрад Аденауер“, Удружење „Спајалица“ и Омладинска информативна агенција.