Подршка министра Комића – Здравко Зубац одлази на докторске студије у Белгију

Требињац Здравко Зубац од августа ће, уз подршку Министарства науке и технологије Републике Српске, похађати докторске студије из области информационе технологије на Факултету електротехнике и архитектуре на Универзитету Ghent у Белгији.

Министар науке и технологије Републике Српске, проф. др Јасмин Комић, примио је данас Здравка Зупца, те са њим поразговарао о подршци министарства и условима студирања на овом Универзитету.

„Министарство науке и технологије Републике Српске препознаје значај школовања младих људи на престижним свјетским универзитетима. У том правцу ћемо се оријентисати у будућности, обезбјеђујући тако трансфер знања. То је прави пут укључивања у свјетске токове образовања и науке“, истакао је министар Комић.

Здравко Зубац завршио је Електротехнички факултет у Београду са просјеком 9,93. На истом факултету је и завршио мастер студије са просјеком 10,00. Четири године заредом био је стипендиста Фонда др Милан Јелић.

Овом приликом Зубац се захвалио на подршци Министарства науке и технологије и Фонда др Милан Јелић и изразио жељу да одласком на докторске студије у Ghent помогне и другим талентованим студентима Републике Српске да се усавршавају на овом престижном Универзитету.