МИНИСТАР КОМИЋ – „ВОЛОНТИРАЈ ДА БИ СЕ ЗАПОСЛИО“

Министар науке и технологије Републике Српске, проф. др Јасмин Комић, примио је данас Вању Кукрику испред Омладинског Комуникативног центра Бања Лука (ОКЦ), која је овом приликом представила пројекат „Запосли се волонтирањем – Волонтирај да би се запослио“, те предложила да се Министарство науке и технологије укључи у овај програм.

Састанку су присуствовали и помоћница министра за технологију Биљана Војводић и Денис Туркановић испред Фонда др Милан Јелић.

Пројекат „Запосли се волонтирањем – Волонтирај да би се запослио“ промовише организовано студентско волонтирање на високошколским установама.

„Циљ нам је да подстакнемо студентску популацију да добровољним радом могу да обезбиједе одређен број ECTS бодова и тиме испуне дио предиспитних обавеза, те уједно стекну практично искуство“, истакла је Вања Кукрика.

Министар Комић је подржао овај пројекат те истакао његов значај. Он је нагласио да треба подстицати волонтере у научноистраживачкој области, те активирати све талентоване студенте, а посебно стипендисте Фонда др Милан Јелић.

„Посебну пажњу треба посветити изради што квалитетнијег програма волонтирања, како би резултати били што ефективнији“, додао је министар Комић.