Фонд др Милан Јелић учествовао у обиљежавању међународног дана младих у РС

Министар науке и технологије Републике Српске, Предсједник Фонда др Милан Јелић, проф. др Јасмин Комић присуствовао је конференцији „Мобилност младих у Републици Српској“ уприличеној поводом Међународног дана младих у Бањој Луци.Овом приликом министар Комић је изјавио да Министарство науке и технологије Републике Српске настоји да у буџету за наредну годину обезбиједи више новца за подршку мобилности младих како у Српској, тако и за одласке младих у студијске посјете и школовање у иностранство.

„Министарство науке и технологије Републике Српске кроз различите програме стимулише и помаже одлазак младих на научне конференције, научно – стручне скупове, те помаже младим и талентованим студентима у истраживачким пројектима који захтијевају одлазак у иностранство. Конференција ‘Мобилност младих у РС’ је прилика да се огромна енергија младих каналише на прави начин и користи за будућност и развој друштва“, истакао је Комић.

У оквиру богатог програма конференције поводом Међународног дана младих, организована су и предавања, на којима је учествовало више од 10 представника институција и других организација које подстичу мобилност младих из РС.

Руководилац Фонда др Милан Јелић Денис Туркановић представио је активности Фонда и Министарства науке и технологије Републике Српске, чији је циљ подстицање мобилности младих у научноистраживачком раду.

Конференцију „Мобилност младих у Републици Српској“ организовао је Феријални савез Републике Српске, а на скупу су учествовали млади из свих крајева Републике Српске.