Потписани уговори са стипендистима II III циклуса студија, мајски конкурс 2012.

Стипендије Фонда др Милан Јелић од по 5.000 КМ добиће седам студената другог, а по 10.000 КМ пет студената трећег циклуса студија који су били најбоље рангирани на Конкурсу, које је расписало Министарство науке и тенхологије Републике Српске – Фонд др Милан Јелић.Уговоре о стипендирању потписали су стипендисти и министар науке и технологије Републике Српске и предсједник Фонда др Милан Јелић Јасмин Комић.

„Ови млади људи коју заиста јесу будућност Републике Српске су то и показали јер је њих 12 већ објавило 57 научних радова на престижним свјетским конференцијама и индексираним научним часописима. То нас радује и заправо и јесте помак у научноистраживачком раду“, изјавио је министар Комић.

Он је додао да Фонд настоји да помогне стипендистима при запошљавању тако што им приликом запошљавања даје препоруке, вјерујући да је и за послодавце веома корисно да у својим колективима имају младе високообразоване људе.

За стипендије оба циклуса студија на универзитетима у РС и иностранству Фонд др Милан Јелић издвојио је 85.000 КМ, а на Конкурс је простигло 37 пријава.