Фонд др Милан Јелић учесник Grantmakers East Forum-a

Фонд др Милан Јелић представио је своје активности на форуму европских фондација одржаном у Сарајеву, с циљем повезивања и успостављања ефикасније сарадње са другим фондацијама.Представник Фонда др Милан Јелић на форуму Денис Туркановић рекао је да је у раду форума од 19. до 21. септембра, који је организовала Европска асоцијација фондација, учествовало око 150 представника европских фондација и фондова као што су „Robert Bosch“, „Rockefeller Brothers“, Европски центри за истраживање и развој, те представници министарстава иностраних послова земаља ЕУ.

„Фонд др Милан Јелић настоји да успостави сарадњу са највећим европским фондацијама, да се упозна о њиховим активностима и пројектима, те да у наредном периоду постане члан Европске асоцијације фондација“, рекао је Туркановић.

Према његовим ријечима, током форума су обављени први разговори поводом прикључења Европској асоцијацији фондација, те су разматрани облици и начини будуће сарадње.

„Успоставили смо сарадњу са двије руске фондације, ‘Robert Bosch’ фондацијом, а од расположивих финансијских средстава Фонда др Милан Јелић у наредним периоду зависиће и домети те сарадње. За сада је битно да имамо квалитетне идеје о заједничким пројектима и могућност да заједнички тражимо средства из европских фондова“, истакао је Туркановић.