Коначна ранг листа студената I, II и III циклуса студија

Министарство науке и технологије Републике Српске, Фонд др Милан Јелић, објавило је данас, у петак, 21.12.2012. године, коначну ранг листу за додјелу стипендија „Др Милан Јелић“ редовним студентима I, II и III циклуса студија високог образовања на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и универзитетима у иностранству.

Студентима I циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини у академској 2012/2013. години додијељена је 71 стипендија, док је за студенте на универзитетима у иностранству обезбјеђено 35 стипендија.

Мјесечни износ стипендија редовним студентима I циклуса на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини у школској 2012/2013. години износи 400 КМ док ће мјесечни износ стипендија редовним студентима I циклуса на универзитетима у иностранству износити 800 КМ.

Редовним студентима II циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима, у овом конкурсном року, додијељено је укупно 8 стипендија од по 5.000,00 КМ и 5 стипендија студентима III циклуса студија у износима од по 10.000,00 КМ.

На Конкурс за додјелу стипендија студентима I, II и III циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и на универзитетима у иностранству, који је објављен 15.10.2012. године, пристигло је укупно 471 пријава, и то 384 пријаве студената I циклуса студија и 87 пријава студената II и III циклуса студија.

Услове прописане Конурсом задовољило је 435 студената I, II и III циклуса студија.

Студенти су по објави прелиминарне ранг листе студената имали право подношења приговора Комисији за одабир стипендиста Фонда др Милан Јелић која је размотрила пристигле приговоре и предложила Коначну ранг листу студената I, II и III циклуса студија – добитника стипендије Фонда др Милан Јелић.

Кроз идеју о додјељивању престижних стипендија „Др Милан Јелић“ до сада је додијељено укупно 1.273 стипендије, и то 1.166 стипендиај студентима I циклуса студија, 65 стипендија студентима II циклуса студија и 42 стипендије студентима III циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и универзитетима у иностранству. До сада, за стипендирање најталентованијих студената Републике Српске инвестирано је приближно 6.250.000,00 КМ а само кроз овај Конкурс за додјелу стипендија студентима I, II и III циклуса студија додијељено готово 599.000,00 КМ.

НАПОМЕНА:

Приликом отварања ранг листе, идите на опцију refresh странице или отворите листу у интернет претраживачима које иначе не користите. Ово из разлога што је могуће да Вам Ваш интернет претраживач отвара стару ранг листу студената.

 

Ради провјере, овдје можете пронаћи коначну ранг листу студената у .pdf формату.

Листу можете преузети овдје.