Потписани уговори са стипендистима Фонда др Милан Јелић

Министар науке и технологије Републике Српске и предсједник Фонда др Милан Јелић, проф. др Јасмин Комић, потписао је данас уговоре о стипендирању са студентима I, II и III циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и универзитетима у иностранству.

Стипендистима Фонда др Милан Јелић за академску 2012/2013. годину додијељене су стипендије у укупном износу од 722.200,00 КМ. Стипендирано је 115 студената I циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и иностранству, осам студената II циклуса на домаћим и иностраним универзитетима, те пет студената III циклуса студија, такође на домаћим и иностраним универзитетима.

Студенти првог циклуса који студирају на домаћим универзитетима примаће мјесечну стипендију у износу од 400 КМ, а студенти у иностранству 800 КМ. За студенте другог и трећег циклуса стипендије се исплаћују једнократно и то у износима од 5.000,00 КМ, односно 10.000,00 КМ.

„Најбољи студенти су управо они који су добили стипендије. Вјерујем да ће то бити значајан подстицај младим људима не само за њихово лично напредовања, већ и напредовање у знању и научноистраживачком раду који ће допринијети развоју Републике Српске“, истакао је министар Комић.

Церемонији потписивања присуствовала је делегација Министарства омладине и спорта Републике Србије и Фонда за младе таленте Републике Србије „Доситеја“, предвођена државним секретаром Ненадом Боровчанином.

Он је нагласио да је најбољи енергетски потенцијал сваког друштва омладина, те додао да је сарадњу Србије и Републике Српске потребно проширити у свим сегментима и његовати сарадњу младих људи са обје стране Дрине.