Договорена сарадња са Фондом „Доситеја“

У оквиру радне посјете Министарства омладине и спорта Републике Србије, Фонда за младе таленте Републике Србије „Доситеја“ Републици Српској и Фонду др Милан Јелић, у периоду од 12.02.-13.02.2013. године, одржано је неколико састанака на којима су разматрани правци будуће сарадње између ова два Фонда.

Током састанака изражен је обострани интерес за сарадњу и то у дијеловима који се односе на: стипендирање студената из Републике Српске који студирају на универзитетима у Републици Србији, изједначавање положаја најталентованијих студената у обе земље, као и за заједничке активности у погледу каријерног савјетовања и вођења стипендиста, сарадње са националним службама за запошљавање и могућностима обављања стручних пракси студената из Републике Српске у компанијама у Републици Србији. Такође, разматране су и могућности организовања студијских посјета образовним и научним институцијама у Републици Србији.

Гости из Републике Србије присуствовали су и церемонији потписивања уговора са стипендистима Фонда др Милан Јелић. Присутнима се обратио државни секретар Министарства омладине и спорта Републике Србије Ненад Боровчанин који је том приликом нагласио да је најбољи енергетски потенцијал сваког друштва омладина, те додао да је сарадњу Србије и Републике Српске потребно проширити у свим сегментима и његовати сарадњу младих људи са обје стране Дрине. Такође, том приликом предсједник Радне групе за Фонд за младе таленте „Доситеја“ Милош Радосављевић презентовао је рад овог Фонда и пренио позитивна искуства у награђивању и вођењу младих талената у Републици Србији.

У склопу посјете делегације из Републике Србије договорена је и узвратна посјета Фонду за младе таленте „Доситеја“ у мјесецу марту 2013. године.