Стипендисти – најбољи амбасадори Српске и Србије у свијету

Fond Milan Jelic i Dositeja (16)Министар науке и технологије Републике Српске и предсједник Фонда др Милан Јелић, проф. др Јасмин Комић, те руководилац Фонда др Милан Јелић Денис Туркановић присуствовали су пријему за 1.000 најуспјешнијих српских студената, стипендиста Фонда за младе таленте Србије „Доситеја“ у Београду.

„Ви и стипендисти Фонда Милан Јелић у Републици Српској најбољи сте амбасадори наших република у свијету и залог просперитентне будућности. Ваш задатак јесте континуиран рад на стицању нових знања,  примјени тих знања у привреди, ангажман на размјени знања између високошколских установа, научноистраживачких института и привредних организација, а све то како би оправдали указано вам повјерење. Ваша знања и залагања требају бити у функцији бржег преструктурирања наших привреда и освајања технолошко напредних и иновативних производа и услуга“, рекао је министар Комић у обраћању студентима.

Имајући у виду остварене резултате стипендиста оба фонда, министар Комић је нагласио да Република Српска и Република Србија имају изграђену нову генерацију талената – генерацију која је стасавала са настанком и развојем наших фондова и генерацију која ће у будућности друштво водити напријед.

„Ви, овдје присутни стипендисти генерације 2012/2013. године Фонда „Доситеја“ и Фонда др Милан Јелић изабрани сте као најбољи од најбољих. Вашим радом и залагањем дали сте значајан допринос развоју високог образовања и науке у Републици Српској и Србији али и шире – освајајући престижне награде широм свијета“, истакао је министар.

Свечаној додјели стипендија и плакета најбољим студентима присуствовали су министрица омладине и спорта Републике Србије и предсједница Фонда за младе таленте „Доситеја“ Алиса Марић, те министар финансија Републике Србије Мађан Динкић.

Министрица Марић рекла је да је вријеме хероја прошло и да се све више вјерује у знање.

„Ваш напредак је прави пут напретка. Србија рачуна на ваше знање“, поручила је Марићева.