ОДРЖАН ИНФО ДАН ЗА СТИПЕНДИСТЕ У ЦИСО ЦЕНТРУ

Info dan Zavod za zaposljavanje (2)„Инфо дан“, који је данас, 26.04.2013. године, реализован у сарадњи Фонда др Милан Јелић и Завода за запошљавање Републике Српске, Филијала Бања Лука, окупио је велики број бивших и садашњих стипендиста Фонда др Милан Јелић, којима је представљен програм Компаније „Delhaize“. Ријеч је о програму који је понудио пријем три практиканта у ову компанију.

Руководилац Фонда др Милан Јелић Денис Туркановић изјавио је да Протокол о сарадњи овог Фонда и Завода предвиђа да стипендисти Фонда имају предност при запошљавању које се одвија кроз посредничку улогу Завода, као и кориштење центара за информисање, савјетовање и обуку (ЦИСО центри) као ресурсних центара стипендиста Фонда др Милан Јелић.

„То су центри који свим младим талентима и студентима треба да омогуће вјештине потребне на тржишту рада, али и вјештине које су битне у друштвеном ангажману и стручном усавршавању. Драго ми је што су се стипендисти одазвали и што су увијек заинтересовани за овакве активности“, додао је Туркановић.

Представница Компаније „Delhaize“ Биљана Јањуз изјавила је да ова компанија велику пажњу посвећује запошљавању младих и перспективних кадрова у Републици Српској.

„Будући да Фонд др Милан Јелић стипендира велики број студената, покренули смо иницијативу да запослимо најбоље студенте, а ових дана ћемо потписати и споразум о сарадњи“, рекла је Јањуз.