III Сајам пракси и стипендија

Фонд др Милан Јелић учествовао је као излагач на III сајму пракси и стипендија. III Сајам пракси и стипендија одржан је 13.06.2013. године у Дому омладине у Бањој Луци.

Циљ ове једнодневне, образовно-изложбене манифестације био је пружити информације о различитим видовима неформалног образовања који се нуде у нашем окружењу те стипендијским програмима који су доступни у БиХ, а један од главних аспеката Сајма је пружање пракси за студенте.

На сајму је излагало преко двадесет излагача међу којима су биле компаније и послодавци који су понудили праксе различитим профилима студената, организације, амбасаде и фондације које су презентовале стипендијске програме за студенте у БиХ, те организације које нуде различите програме неформалног образовања (курсеви страних језика, курсеви рачунара и сл.).

Поред Фонда др Милан Јелић стипендијске програме понудила је и њемачка ДААД фондација, Фондација „Конрад Аденауер“, Француски културни центар Бањалука, Амерички кутак Бања Лука, СрЦе и други.

Организатор сајма је Центар за развој каријере (CERK) у сарадњи са Пројектом запошљавања младих (YEP) и Швајцарском агенцијом за развој и сарадњу (SDC).