Потписани уговори са новим стипендистима II и III циклуса студија

Министар науке и технологије Републике Српске и предсједник Фонда др Милан Јелић , проф. др. Јасмин Комић, потписао је у уторак, 20.08.2013. године, уговоре о стипендирању са 12 редовних студената II и III циклуса високог образовања на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и универзитетима у иностранству.

Редовним студентима другог циклуса студија додијељено је седам стипендија у износу од по 5.000 КМ (3 стипендије студентима који студирају на универзитетима у иностранству) а редовним студентима трећег циклуса пет стипендија у износу од по 10.000 КМ (4 стипендије студентима на иностраним универзитетима).

Фонд др Милан Јелић ће у 2013. години издвојити 175.000 КМ за стипендирање студената II и III циклуса студија, а на овом Конкурсу додијељено је 85.000 КМ.

Кроз идеју о додјељивању престижних стипендија Фонда др Милан Јелић, до сада су стипендирана укупно 94 студента II и III циклуса високог образовања на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и на универзитетима у иностранству. Од укупног броја до сада додијељених стипендија, 53 стипендије су додијељене студентима  II и III циклуса студија који студирају или су студирали на иностраним универзитетима.

„Приликом додјељивања стипендија руководимо се првенствено критеријумом успјеха на студијима али и учешћа у научно-истраживачком раду тако да настојимо изаберемо стварно најбоље у одређеним научним областима“, истакао је министар Јасмин Комић након свечаности потписивања.