Изложба најбољих стипендиста III циклуса

21. октобра 2013. године у просторијама Народне библиотеке Требиње отворена је изложба најбољих стипендиста III циклуса студија Фонда др Милан Јелић.

Координатор пројекта је Владимир Ковач, мастер инжењер архитектуре, докторанд на Архитектонском факултету Универзитета у Београду и један од најбољих стипедниста Фонда др Милан Јелић.

Изложба представља презентацију најуспијешнијих младих доктораната Републике Српске и њихових остварења из домена науке. Јавност ће имати прилику да погледа стручне биографије двадестдвоје стипендиста Фонда, те да се упозна са њиховим научним и професионалним достигнућима у области економије, електротехнике, организационих наука, архитектуре, дизајна, грађевинарстава, филозофије, књижевности, права, географије и биологије.

Основни циљ пројекта јесте афирмација научног и истраживачког рада као једног од главних покретача развоја сваког друштва. Стога, изложба је превасходно намијењена млађој популацији, средњошколцима и студентима, који ће се упознати са различитим научним областима и увидијети широк спектар могућности које нуди истраживачки и научни рад.

Изложба је организована уз подршку Министарства науке и технологије Републике Српске, Фонда др Милан Јелић и Народне библиотеке Требиње.

Изложба је отворена до 31. октобра 2013. године.