Коначна ранг листа студената I циклуса студија и прелиминарна ранг листа студената II и III циклуса студија

Министарство науке и технологије Републике Српске, Фонд др Милан Јелић, објавило је данас, у сриједу, 25.12.2013. године, коначну ранг листу за додјелу стипендија „Др Милан Јелић“ редовним студентима I циклуса студија високог образовања као и прелиминарну ранг листу студентима II и III циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и универзитетима у иностранству.

Студентима I циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини у академској 2013/2014. години додијељена је 78 стипендија, док је за студенте на универзитетима у иностранству обезбјеђено 39 стипендија.

Мјесечни износ стипендија редовним студентима I циклуса на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини у школској 2013/2014. години износи 400 КМ док ће мјесечни износ стипендија редовним студентима I циклуса на универзитетима у иностранству износити 800 КМ.

Редовним студентима II циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима, у овом конкурсном року, додијељено је укупно 8 стипендија од по 5.000,00 КМ и 5 стипендија студентима III циклуса студија у износима од по 10.000,00 КМ.

На конкурс Министарства науке и технологије Републике Српске, Фонда др Милан Јелић за додјелу 8 стипендија редовним студентима другог и 5 стипендија студентима трећег циклуса студија  на универзитетима у РС и универзитетима у иностранству за академску 2013/2014. годину пристигло је укупно 85 пријава од чега 79 апликацијае задовољавају услове прописане Конкурсом.

Студенти II и III цилуса студија имају право приговора у року од 8 дана од дана објаве прелиминарне ранг листе, тј. до 03.01.2014. године. Приговори се могу поднијети у електронској форми, на емаил адресу: fondmilanjelic@mnk.vladars.net или писмено на адресу Фонда (Трг Републике Српске бр. 1, 78 000 Бања Лука), с назнаком – Приговор на прелиминарну ранг листу студената II и III циклуса студија.

 

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ:

Због техничких услова морали смо интегрално обавити коначну ранг листу за додјелу стипеднија I циклуса студија и прелиминарну ранг листу за додјелу стипендија II и III циклуса студија.

Услијед приговора и молби по прелиминарној ранг листи за студенте I циклуса студија одлучено је да се иста прошири.

Листа кандидата који не испуњавају услове прописане јавним конкурсом обухвата сва три цилуса студија, I, II и III циклус.

Напомена: Уколико имате проблем са учитавањем коначне ранг листе студената молимо Вас да идете на refresh странице или отворите страницу Фонда у новом претраживачу.

Сриједа, 25.12.2013. године