Потписани уговори са стипендистима I, II и III циклуса за академску 2013/2014

Министар науке и технологије Републике Српске и предсједник Фонда др Милан Јелић, проф. др Јасмин Комић, потписао је уговоре о стипендирању са студентима I, II и III циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и универзитетима у иностранству. Стипендистима Фонда др Милан Јелић за академску 2013/2014. годину додијељене су стипендије у укупном износу од 651.600,00 КМ. Стипендирано је 117 студената I циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и иностранству, осам студената II циклуса на домаћим и иностраним универзитетима, те пет студената III циклуса студија, такође на домаћим и иностраним универзитетима.
Студенти првог циклуса који студирају на домаћим универзитетима примаће мјесечну стипендију у износу од 400 КМ, а студенти у иностранству 800 КМ. За студенте другог и трећег циклуса стипендије се исплаћују једнократно и то у износима од 5.000,00 КМ, односно 10.000,00 КМ.

„Најбољи студенти су управо они који су добили стипендије. Вјерујем да ће то бити значајан подстицај младим људима не само за њихово лично напредовања, већ и напредовање у знању и научноистраживачком раду који ће допринијети развоју Републике Српске“, истакао је министар Комић.

Он је истакао да студенте, који ће ове године добијати стипендије из Фонда „Др Милан Јелић“, посебно квалификује и то што су објавили око стотињак научних радова.

Стипендиста Стеван Салатић, који је на мастер студијама на београдском Факултету политичких наука, рекао је да ће му стипендија користити за потребе које изискује научни рад, као и за одласке на научне скупове у иностранству и региону.

„Драго ми је што сам добитник стипендије, јер како сам чуо укупно је било 465 пријава. Ово је потврда да сам вриједно и напорно радио све ове године али и сатисфакција да у наредном периоду покажем још боље резултате у својој академској и научној каријери“, поручио је стипендиста Стеван.

До сада кроз идеју о додјељивању престижних стипендија „Др Милан Јелић“ додијељено укупно 1.424 стипендија I, II и III циклуса студија од чега 1.292 стипендије студентима I циклуса и 132 стипендије студентима II и III циклуса студија.