ЧЕТВРТИ ФОРУМ СТИПЕНДИСТА ФОНДА ДР МИЛАН ЈЕЛИЋ

На Четвртом форуму стипендиста Фонда „Др Милан Јелић“, који је јуче (24. септембар) одржан у Административном центру Владе Републике Српске, предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и министар науке и технологије Јасмин Комић одржали су актуелни час са стипендистима.

Цвијановићева је поручила студентима, који су захваљујући успјеху током школовања испунили услове за стипендију, да се учење исплати, али да и по звршетку студија треба да се усавршавају и боре за своје мјесто у друштву, јер успјех не долази сам од себе.

– Треба да примијените стечена знања током школовања у свом практичном раду и треба да се борите, да грабите напријед и да својим резултатима будете узор осталима – рекла је Цвијановићева.

Министар науке и технологије и предсједник Фонда Јасмин Комић је нагласио да је до сада Фонд „Др Милан Јелић“ стипендирао 1.436 студената, за шта је издвојено 7,1 милион КМ.

Он је нагласио да је у школској 2013/2014. години обезбијеђено 750.000 КМ за стипендирање 142 најуспјешнија студената.

– Фонд функционише већ седам година, а наши најбољи студенти баве се и научноистраживачким радом, што је веома значајно. Залагањем, трудом и знањем показали су да су будућност Републике Српске – рекао је Комић.

Према његовим ријечима, веома је важно што стипендисти Фонда „Др Милан Јелић“ студирају и у иностранству.

Најбољи студент Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Мирјана Максимовић рекла је да јој је стипендија веома важна за наставак школовања и усавршавања.

Стипендиста Фонда Миодраг Форцан, који је остварио највећи просјек (9.96) у историји постојања Електротехничког факултета у Источном Сарајеву,  захвалио се Министарству на подршци током школовања и поручио да ће се по завршетку усавршавања у Србији, вратити у родни град и допринијети просперитету Републике Српске.

Форум стипендиста Фонда „Др Милан Јелић“ је традиционална манифестација чији је  циљ промоција остварених резултата стипендиста и информисање младих талената о могућностима за даље академско, научно и стручно усавршавање.

 преузето са портала Владе РС