Објављена коначна ранг-листа студената првог, другог и трећег циклуса студија

Министарство науке и технологије Републике Српске, Фонд „Др Милан Јелић“, објавило је данас на својој интернет страници www.fondmilanjelic.org коначну ранг листу за додјелу стипендија редовним студентима првог, другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини  и универзитетима у иностранству.

Студентима првог циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, БиХ у академској 2014/2015. години додијељено је 75 стипендија, док је за студенте на универзитетима у иностранству обезбијеђено 35 стипендија.

Мјесечни износ стипендија редовним студентима првог циклуса на универзитетима у Републици Српској и БиХ у академској 2014/2015. години износи 400 КМ док ће мјесечни износ стипендија редовним студентима првог циклуса на универзитетима у иностранству износити 800 КМ.

Редовним студентима другог циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима, у овом конкурсном року, додијељено је укупно осам стипендија од по 5.000,00 КМ и пет стипендија студентима трећег циклуса студија у износима од по 10.000,00 КМ.

На конкурс за додјелу стипендија, који је објављен у новембру прошле године, пристигло је укупно 416 пријава, од чега је 385 апликација задовољило услове конкурса.

Сви студенти који су се пријавили на конкурс за додјелу стипендија имају могућност да у наредних седам дана изврше увид у бодовање њихових пријава, у просторијама Министарства, Фонда „Др Милан Јелић“, чију је усклађеност са критеријумима за додјелу стипендија евалуирала стручна комисија за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија.

Студенти другог и трећег циклуса студија који студирају на домаћим и иностраним универзитетима нову прилику за додјелу стипендије „Др Милан Јелић“ у академској 2014/2015. години имаће у мају ове године.

 

Напомена: Уколико имате проблем са учитавањем коначне ранг листе студената молимо Вас да идете на refresh странице или отворите страницу Фонда (www.fondmilanjelic.org) у новом претраживачу. Такође, Коначну ранг-листу студената можете преузети овдје:

Коначна ранг-листа студената првог, другог и трећег циклуса студија за академску 2014/2015. годину

Листа бодованих радова и освојених награда – Први циклус студија ак. 2014/2015
Листа бодованих радова и освојених награда – Други циклус студија ак. 2014/2015
Листа бодованих радова и освојених награда – Трећи циклус студија ак. 2014/2015

Релевантне правилнике на основу којих је вршена евалуација пристиглих пријава можете пронаћи овдје:

ПРАВИЛНИК О ДОДЈЕЛИ СТИПЕНДИЈА СТУДЕНТИМА I ЦИКЛУСА СТУДИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТИМА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ, БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ И УНИВЕРЗИТЕТИМА У ИНОСТРАНСТВУ

 ПРАВИЛНИК О ДОДЈЕЛИ СТИПЕНДИЈА СТУДЕНТИМА  II И III ЦИКЛУСА СТУДИЈА НА  УНИВЕРЗИТЕТИМА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ,  БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ И УНИВЕРЗИТЕТИМА У ИНОСТРАНСТВУ

Табела еквивалентих оцјена

Ранг-листа категорисаних  националних научних часописа

Правилник о публиковању научних публикација

Правилник о научним и умјетничким областима, пољима и ужим областима

Правилник о измјени Правилника о научним и умјетничким областима, пољима и ужим областима

Правилник o областима образовања – Министарство просвјете и културе

Правилник о листи струковних, академских и научних звања РС – Министарство просвјете и културе