Приједлог коначне ранг-листе студената II и III циклуса студија – мајски Конкурс

Министарство науке и технологије Републике Српске, Фонд „Др Милан Јелић“, објавило је данас (17.07.2015.) на својој интернет страници www.fondmilanjelic.org приједлог коначне ранг листе  за додјелу стипендија редовним студентима  другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини  и универзитетима у иностранству по Другом Конкурсу за додјелу стипендија студентима за акдемску 2014/2015. годину.

Приједлог коначне ранг-листе сачињен је у складу са резултатима бодовања пријава студената Комисије за додјелу стипендија студентима другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини  и универзитетима у иностранству.

Редовним студентима другог циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима, у овом конкурсном року, додијељено је укупно седам стипендија од по 5.000,00 КМ и пет стипендија студентима трећег циклуса студија у износима од по 10.000,00 КМ. Тиме је за академску 2014/2015. годину додијељено укупно 15 стипендија студентима II циклуса студија у укупном износу од 75.000,00 КМ и 10 стипендија студентима III циклуса студија у укупном износу од 100.000,00 КМ.

На други конкурс за додјелу стипендија, који је објављен у мају текуће године, пристигло је укупно 43  пријава студената II и III циклуса студија који нису остварили право на додјелу стипендије у првом конкурсном позиву у мјесецу новембру 2014. године , од чега је 40 апликација задовољило услове конкурса.

Сви студенти који су се пријавили на конкурс за додјелу стипендија имају могућност да у складу са Законом о општем у наредних осам дана (најкасније до 27.07. 2015. године)  упуте Жалбу на приједлог Коначне ранг-листе студената II и III циклуса студија  Предсједнику Фонда Др Милан Јелић, министру науке и технологије Републике Српске.

 Напомена: Уколико имате проблем са учитавањем коначне ранг листе студената молимо Вас да идете на refresh странице или отворите страницу Фонда (www.fondmilanjelic.org) у новом претраживачу. Такође, Коначну ранг-листу студената можете преузети овдје:

Приједлог кончне ранг-листе студената другог и трећег циклуса студија за 2014/2015. ак. годину – мајски конкурс

Листа бодованих резултата остварених у науци, умјетности и иноваторству

Листа рaдова други циклус студија за 2014/2015. академску годину – мајски Конкурс

Листа радова трећи циклус студија за 2014/2015. академску годину – мајски Конкурс

Релевантне правилнике на основу којих је вршена евалуација пристиглих пријава можете пронаћи овдје:

ПРАВИЛНИК О ДОДЈЕЛИ СТИПЕНДИЈА СТУДЕНТИМА  II И III ЦИКЛУСА СТУДИЈА НА  УНИВЕРЗИТЕТИМА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ,  БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ И УНИВЕРЗИТЕТИМА У ИНОСТРАНСТВУ

Табела еквивалентих оцјена

Ранг-листа категорисаних  националних научних часописа

Правилник о публиковању научних публикација