Коначна ранг-листа студената II и III циклуса студија – мајски конкурс за 2014/2015.

Министарство науке и технологије Републике Српске, Фонд „Др Милан Јелић“, објавило је данас (18.08.2015.) на својој интернет страници www.fondmilanjelic.org Kоначну ранг-листу  студената  другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини  и универзитетима у иностранству за додјелу стипендија по другом Конкурсу за додјелу стипендија студентима за акдемску 2014/2015. годину.

Редовним студентима другог циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима, у овом конкурсном року, додијељено је укупно седам стипендија од по 5.000,00 КМ и пет стипендија студентима трећег циклуса студија у износима од по 10.000,00 КМ. Тиме је за академску 2014/2015. годину додијељено укупно 15 стипендија студентима II циклуса студија у укупном износу од 75.000,00 КМ и 10 стипендија студентима III циклуса студија у укупном износу од 100.000,00 КМ.

На други конкурс за додјелу стипендија, који је објављен у мају текуће године, пристигло је укупно 43  пријава студената II и III циклуса студија који нису остварили право на додјелу стипендије у првом конкурсном позиву у мјесецу новембру 2014. године , од чега је 40 апликација задовољило услове конкурса.

Сви студенти који су се пријавили на конкурс за додјелу стипендија имали су право приговора на прелиминарну ранг-листу, као и могућност жалбе на приједлог коначне ранг-листе у складу са Законом о општем управном поступку Републике Српске. Одговори по пристиглим жалбама, послати су студентима по објави Коначне ранг-листе а са студетима који су остварили право на додјелу стипендије у току наредних дана биће потписани уговори о стипендирању.

Наредни Конкурс за додјелу стипендија студентима биће објављен почетком наредне академске године.

  

Напомена: Уколико имате проблем са учитавањем коначне ранг листе студената молимо Вас да идете на refresh странице или отворите страницу Фонда (www.fondmilanjelic.org) у новом претраживачу. Такође, Коначну ранг-листу студената можете преузети овдје:

Коначна ранг-листа студената II и III циклуса студија – мајски конкурс за 2014/2015.

Листа бодованих резултата остварених у науци, умјетности и иноваторству

Листа радова студената II циклуса студија – мајски конкурс 2014/2015 – Коначна ранг-листа

Листа радова студената III циклуса студија – мајски конкурс 2014/2015 – Коначна ранг-листа

Релевантне правилнике на основу којих је вршена евалуација пристиглих пријава можете пронаћи овдје:

ПРАВИЛНИК О ДОДЈЕЛИ СТИПЕНДИЈА СТУДЕНТИМА  II И III ЦИКЛУСА СТУДИЈА НА  УНИВЕРЗИТЕТИМА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ,  БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ И УНИВЕРЗИТЕТИМА У ИНОСТРАНСТВУ

Табела еквивалентих оцјена

Ранг-листа категорисаних  националних научних часописа

Правилник о публиковању научних публикација