Предсједник Фонда

Jasmin Komic web Predsjednik FondaПроф. др Јасмин Комић, министар науке и технологије Републике Српске

Рођен је 1956. год. у Бањој Луци, гдје је завршио основну школу и Математичку гимназију. Дипломирао је на Економском факултету у Бањој Луци са просјечном оцјеном 9,5, а магистрирао на Економском факултету у Београду са просјечном оцјеном 9,9.

Докторирао је на Економском факултету у Бањој Луци, гдје је изабран у звање редовног професора. Обављао је функцију продекана за наставу, био шеф Катедре за математику и статистику и предавач на постдипломским студијама на бројним факултетима.

Био је на стручном усавршавању у Јапану, Шпанији и Данској. Аутор је или коаутор седам књига и преко 45 научних и стручних радова, а био је и вођа пројектних тимова за девет научно-истраживачких пројеката, те као експерт учествовао је у изради преко 25 пројеката. Био је члан Комисије за праћење процеса економских реформи Народне скупштине Републике Српске, Савјета за статистику Републике Српске, Управног одбора Градске развојне агенције Бања Лука, Управног одбора ЈП СРНА и др. Од 2004. год. обавља функцију замјеника градоначелника Града Бања Лука.

Ожењен је и отац двоје дјеце.

Чланови Фонда

Проф. др Рајко Кузмановић, Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске
Др Дане Малешевић, Министар просвјете и културе Републике Српске
Др Јасмина Давидовић, Министар породице омладине и спорта Републике Српске
Златан Клокић, Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске
Др Зоран Тегелтија, Министар финансија Републике Српске