Podrška ministra Komića – Zdravko Zubac odlazi na doktorske studije u Belgiju

Trebinjac Zdravko Zubac od avgusta će, uz podršku Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske, pohađati doktorske studije iz oblasti informacione tehnologije na Fakultetu elektrotehnike i arhitekture na Univerzitetu Ghent u Belgiji.

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske, prof. dr Jasmin Komić, primio je danas Zdravka Zupca, te sa njim porazgovarao o podršci ministarstva i uslovima studiranja na ovom Univerzitetu.

 „Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske prepoznaje značaj školovanja mladih ljudi na prestižnim svjetskim univerzitetima. U tom pravcu ćemo se orijentisati u budućnosti, obezbjeđujući tako transfer znanja. To je pravi put uključivanja u svjetske tokove obrazovanja i nauke“, istakao je ministar Komić.

 Zdravko Zubac završio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu sa prosjekom 9,93. Na istom fakultetu je i završio master studije sa prosjekom 10,00. Četiri godine zaredom bio je stipendista Fonda dr Milan Jelić.

 Ovom prilikom Zubac se zahvalio na podršci Ministarstva nauke i tehnologije i Fonda dr Milan Jelić i izrazio želju da odlaskom na doktorske studije u Ghent pomogne i drugim talentovanim studentima Republike Srpske da se usavršavaju na ovom prestižnom Univerzitetu.