Stipendisti – najbolji ambasadori Srpske i Srbije u svijetu

Fond Milan Jelic i Dositeja (16)Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske i predsjednik Fonda dr Milan Jelić, prof. dr Jasmin Komić, te rukovodilac Fonda dr Milan Jelić Denis Turkanović prisustvovali su prijemu za 1.000 najuspješnijih srpskih studenata, stipendista Fonda za mlade talente Srbije „Dositeja“ u Beogradu.

„Vi i stipendisti Fonda Milan Jelić u Republici Srpskoj najbolji ste ambasadori naših republika u svijetu i zalog prosperitentne budućnosti. Vaš zadatak jeste kontinuiran rad na sticanju novih znanja, primjeni tih znanja u privredi, angažman na razmjeni znanja između visokoškolskih ustanova, naučnoistraživačkih instituta i privrednih organizacija, a sve to kako bi opravdali ukazano vam povjerenje. Vaša znanja i zalaganja trebaju biti u funkciji bržeg prestrukturiranja naših privreda i osvajanja tehnološko naprednih i inovativnih proizvoda i usluga“, rekao je ministar Komić u obraćanju studentima.

Imajući u vidu ostvarene rezultate stipendista oba fonda, ministar Komić je naglasio da Republika Srpska i Republika Srbija imaju izgrađenu novu generaciju talenata – generaciju koja je stasavala sa nastankom i razvojem naših fondova i generaciju koja će u budućnosti društvo voditi naprijed.

„Vi, ovdje prisutni stipendisti generacije 2012/2013. godine Fonda „Dositeja“ i Fonda dr Milan Jelić izabrani ste kao najbolji od najboljih. Vašim radom i zalaganjem dali ste značajan doprinos razvoju visokog obrazovanja i nauke u Republici Srpskoj i Srbiji ali i šire – osvajajući prestižne nagrade širom svijeta“, istakao je ministar.

Svečanoj dodjeli stipendija i plaketa najboljim studentima prisustvovali su ministrica omladine i sporta Republike Srbije i predsjednica Fonda za mlade talente „Dositeja“ Alisa Marić, te ministar finansija Republike Srbije Mađan Dinkić.

Ministrica Marić rekla je da je vrijeme heroja prošlo i da se sve više vjeruje u znanje.
„Vaš napredak je pravi put napretka. Srbija računa na vaše znanje“, poručila je Marićeva.